3 sfaturi esentiale pentru mămicile care iși doresc copii sănătoși

Copiii voinici cresc în medii sănătoase și înconjurați de iubire. Grija ta, ca mamă, este să-i asiguri bebelușului tău un cămin confortabil și o alimentație potrivită, însă ingredientele speciale sunt, cu siguranță, dragostea și atenția pe care i le acorzi in fiecare zi.

Învață să comunici cu bebelușul și să descoperiți împreună ceea ce îl face fericit chiar înainte ca acesta să învețe să vorbească. Fericirea lui nu este ceva ce se învață, ci se oferă. De aceea, fii atentă ce ceea ce îi place să mănânce și cât de mult îi plac plimbările în aer liber pe care le faceți zilnic amândoi. Pe zi ce trece, bebelușul va dezvolta noi metode prin care să îți arate ceea ce agreează sau nu, iar tu trebuie să descoperi tainele acestor reacții.

Pentru a crește un copil sănătos și fericit, urmează aceste 3 sfaturi esențiale:

  1. Dacă nu-l mai poți hrăni cu lapte matern, este necesar să găsești cea mai sănătoasă alternativă. Belușii nu au nevoie de foarte multă mâncare, însă ceea ce îi oferi trebuie să conțină dozele suficiente de nutrienți pentru a crește corect. Pentru a sprijini acest proces, orientează-te către lapte praf in functie de varsta, pe care îl poți găsi online în game variate. Discută cu pediatrul înainte de a face orice schimbare în alimentația beblușului și evită să introduci alimente solide în dieta acestuia până la vârsta de 4 luni.
  2. Mediul în care bebelușul crește este la fel de important ca mâncarea pe care i-o oferi. Drept urmare, camera sa trebuie să fie mereu curată, aerisită și încălzită corespunzător. Nu evita să deschizi ferestrele chiar și pe timpul iernii, pentru că cel mic are nevoie de aer proaspăt chiar și atunci când îi sunt asigurate plimbările zilnice prin parc. Pentru a menține temperatura optimă, instalează un panou electric de incalzire pe Magnetcenter, care proiectează înapoi în cameră căldura ce riscă a se pierde prin pereți. Astfel, nu trebuie să te îngrijoreze aerul rece ce pătrunde în timp ce aerisești, întrucât încăperea se va încălzi din nou rapid.
  3. Pe măsură ce crește, copilul tău va învăța să distingă culori, modele, sunete și mișcări. Până la vârsta de 2 luni, copii nu pot vedea la o distanță foarte mare, însă odată cu dezvoltarea simțului vederii, și creierul este antrenat. Stimulează-i imaginația și ajută-l să învețe cât mai mult încă din primele luni, atrăgându-i atenția cu jucării sau obiecte în culori vii. În timp, va reuși să le distingă, iar tu vei fi fericită că i-ai antrenat memoria și simțurile într-un mod plăcut.

Urmărește fiecare semn pe care bebelușul tău ți-l trimite pentru a-i întelege nevoile și plăcerile în primele luni de viață. La început de drum, este foarte important să-i asiguri necesarul de alimente potrivite și confort, dar și atenția și dragostea ta de neînlocuit. Toate acestea vor avea efecte incredibile asupra dezvoltării sănătoase a copilului!


Imi asum absolut toata responsabilitatea pentru ceea ce fac, ce scriu si ce spun... Astept cu placere clipa sa pot ajuta si sa-mi multumesc pentru inca un lucru bun si bine facut...

Advertisement

No comments.

Lasa o parere