Anvelopele all season, sunt ele valoroase?

Un ansamblu de pneuri pentru toate sezoanele, oferit de un producător renumit, poate fi o soluție mai bună decât două seturi dintre cele mai ieftine anvelope „sezoniere”. O astfel de soluție are sens pentru șoferii care au fac un kilometraj anual mai mic (mai puțin de zece mii kilometri pe an) și călătoresc în principal în oraș.  Aceste anvelope vor îmbătrâni mai repede decât vor purta. În plus, trebuie luat în considerare faptul că, condițiile pe care le întâlnim în oraș sunt relativ rare.

Este mult mai bine să înlocuiți un set de anvelope all season  după 4-5 ani și un kilometraj de, de exemplu, 40.000 km decât să folosiți două anvelope sezoniere timp de 10 ani.

Cel mai mare avantaj al anvelopelor de vară comparativ cu anvelopele de anotimp este performanța lor. Acesta este un argument incontestabil. Anvelopele reprezintă cea mai importantă parte din echipamentul mașinii. Fiecare anvelopă este un compromis, dar compromisul pentru modelele de anotimp are o gamă mai largă – combinând performanțele necesare atât în ​​timpul iernii, cât și în timpul verii.

Când comparați cele mai bune anvelope de vară cu cele mai bune anvelope multi-sezon în condiții uscate și umede, anvelopele de vară sunt de neegalat. Acestea vor asigura o frânare mai bună, o manevrare mai bună și o tracțiune mai bună, precum și niveluri mai ridicate de confort (și mai puțin zgomot). Veți folosi și mai puțin combustibil.

Un alt avantaj este că anvelopele de vară durează mai mult decât modelele universale. Durabilitatea este un aspect de utilizare care are importanță, în special în ceea ce privește kilometrajul ridicat. În plus, este dificil să nu observați că anvelopele pe tot parcursul sezonului sunt mult mai scumpe decât anvelopele similare de vară de la același producător.

De asemenea, trebuie să ne amintim că având o mașină de clasă medie sau superioară, una este obligată să aibă pneuri de vară. Numai anvelopele de vară pot face față puterii și cerințelor mai mari ale vehiculelor moderne.

Alegeți anvelope de vară, dacă :

 • aveți nevoie de un maxim de securitate,
 • conduceți în principal în afara orașului sau în mod mixt (oraș – ruta),
 • conduceți mai mult de 5-6 mii kilometri pe an,
 • căutați anvelope durabile,
 • ați „forjat” anvelopele pentru a avea un impact cât mai redus al consumului de combustibil,
 • vă prețuiți confortul și liniștea anvelopelor,
 • conduceți dinamic.

Selectați anvelopele all season, dacă:

 • conduceți în principal în oraș,
 • conduceți puțin până la 5-6 mii kilometri pe an,
 • conduceți pe tot parcursul anului cu anvelope de vară sau de iarnă,
 • conduceti calm.


Imi asum absolut toata responsabilitatea pentru ceea ce fac, ce scriu si ce spun... Astept cu placere clipa sa pot ajuta si sa-mi multumesc pentru inca un lucru bun si bine facut...

Advertisement

No comments.

Lasa o parere