Cât durează un acoperiș? Semnele ca ai nevoie de un nou acoperis

Dacă sunteți în curs de a cumpăra o locuință nouă, probabil că doriți să cunoașteți vârsta acoperișului și cât de mult va rezista. În mod similar, dacă ați trăit o vreme în locuința dvs., probabil că vă întrebați și despre starea actuală a acoperișului și dacă este timpul să luați în considerare câteva opțiuni viabile de înlocuire.

Acest articol descrie duratele de viață așteptate ale celor mai populare sisteme de acoperiș  pentru case. Utilizați-l pentru a evalua speranța de viață a oricărui acoperiș atunci când cumpărați o locuință nouă sau planificați pentru nevoile viitoare de înlocuire a acoperișului în propria casă.

Un acoperiș tipic de șindrilă de asfalt va dura oriunde între 15 și 25 de ani înainte de a fi nevoie de înlocuire.

Acestea fiind spuse, există mai multe tipuri diferite de șindrilă de asfalt, precum și alte materiale de acoperiș care trebuie luate în considerare la estimarea longevității unui anumit sistem de acoperișuri.

Sindrilele din tablă sunt cele mai elementare și mai puțin costisitoare opțiuni de șindrilă pentru acoperișuri înclinate. Un acoperiș de șindrilă de tip asfalt de 3 taburi va dura de la 10 la 20 de ani.

Fisuri sau despicare termică în șindrile de asfalt

Șindrile cu 3 file sunt o opțiune buna pentru climatul temperat, dar ele nu sunt deloc adecvate pentru zonele predispuse la furtună. Înălțimea maximă de ridicare a vântului care poate rezista un acoperis de șindrilă de 3 picioare este de 60 MPH până la 70 MPH.

Notă: Atunci când este expus la lumină puternică, directă a soarelui și schimbări rapide ale temperaturii (șocuri termice), șindrilele de asfalt au o durată de viață foarte scăzută și eșec prematur.

Arhitectural, de asemenea, sunt mai groase și, prin urmare, mai durabile decât omologii lor la nivel de intrare. Cele mai multe acoperișuri de șindrilă arhitecturală vor dura de la 15 la 25 de ani, în funcție de mediul lor.

Înălțimea maximă a vântului pentru majoritatea produselor de șindrilă arhitecturală este de 110 MPH. Cu o metodă de instalare specială și o rabatare a cadrului acoperișului, puterea de ridicare a vântului poate fi mărită la 130 MPH.

Șindrilele premium sunt, în mod obișnuit, o șindril asfaltica în formă de cocos, concepute pentru case de primă calitate. O șindrila premium este în mod normal mai groasa și va dura mai mult decât o șindrilă arhitecturală de mijloc. Durata de viață estimată a unui acoperiș premium este de 20 până la 30 de ani, în funcție de mediul înconjurător.

Evaluările de creștere a vântului pentru șindrilele premium sunt similare cu șindrilele arhitecturale. Șindrilele premium pot include, de asemenea, proprietăți speciale, cum ar fi o reflexie solară îmbunătățită, cunoscută și sub denumirea CoolRoof, și rezistență la impact pentru zonele predispuse la grindină.

Semne de avertizare pentru a lua în considerare înlocuirea: În cazul în care șindrilele de asfalt de pe acoperiș au dezvoltat crăpături majore, au pierdut o mulțime de granule de nisip si  se ciupesc, atunci știti că este timpul pentru un nou acoperiș.

În cazul în care sindrilele sunt încă într-o formă aparent bună, dar acoperișul a suferit pagube semnificative cauzate de furtună sau grindină, atunci este probabil timpul să se ia în considerare înlocuirea sau înlocuirea parțială.


Imi asum absolut toata responsabilitatea pentru ceea ce fac, ce scriu si ce spun... Astept cu placere clipa sa pot ajuta si sa-mi multumesc pentru inca un lucru bun si bine facut...

Advertisement

No comments.

Lasa o parere