De ce iti trebuie un mentor in afacere?

Intotdeauna vor exista acel tip de oameni si acel tip de afacere care sa nu mearga. De fapt, in multe cazuri am observat oameni a caror afacere pare a fi un destul de consistenta ‘doar pe moment”… Ce se intampla? Ei bine, planul pare destul de wow la inceput, stii ca ai tot ce-ti trebuie, stii ca acel lucru se cauta insa …exista acel insa, care te descurajeaza la un moment dat…

In primul rand, trebuie sa ai incredere. Exact. Incredere in tine si in ceea ce vrei sa faci, sa realizezi si sa obtii. Practic, in toate cazurile, mai devreme sau mai tarziu, ne dam seama ca vom avea nevoie de cateva sfaturi. Cineva imi spunea ca tot ceea ce a realizat, a fost ”pe barba lui”…

Foarte frumos! Doar ca la o apreciere mai sistematica a businessului, si-a dat seama ca altii care aveau aceeasi nisa de promovare si vanzare, erau cu mult in fata lui. Vanzari mai rapide, clienti mai multi, website si magazin online mai optimizat.

Cam dezamagit si oarecum frustrat pentru speta dovedita. Incerca sa isi dea seama a ceea ce cauza succesul unora si esecul altora. De fapt nu era nimic asa imposibil pentru a lamuri situatia. Omul practica un sistem de campanii, marketing, reclame, etc. Isi promova unele produse automat cu ajutorul retelelor de socializare dar si prin campanii Adwords.

In fine, nu exaltez polemica insa tot ceea ce facea, era cu ajutorul unui antreprenor, un mentor asa zis al afacerilor sau modului de desfasurare a acestora. Practica unui antreprenor consta in  a te invata, a te ajuta si specializa in afaceri sau orice alt mediu de dezvoltare fie el fizic sau online. De ce nu, chiar pentru a-ti implanta subiectul dezvoltarii unei stari atat psihice cat si materiale.

Pentru ca de ce sa nu recunoastem, modalitatea cea mai buna de a incuraja activitatea creativa este recompensa financiara, nu? Si cum altfel daca nu prin imaginatie, speranta si mod de lucru. Daca ar fi sa recomand un astfel de antreprenor, acesta ar fi Andrei Ursachi, antreprenor si Business Angel. Are la activ un network impresionant si 13 companii distincte in portofoliul sau.

Atunci când împărtășești cu alții poveștile tale și le mărturisești provocările cu care te-ai confruntat, îi duci într-o zonă de siguranță și chiar îi inspiri. Am învățat că nu trebuie să ascund nimic, că povestea trebuie spusă până la capăt. Poți spune audienței chiar faptul că îți este frică să vorbești în public. Asta te va mai detensiona.

In momentul de fata, cele mai multe lupte si scenarii de marketing se dau in mediul virtual. Vorbim aici de internet marketing, de promovari si de cat mai multe vanzari. Acestea vor fi in cele mai dese cazuri rezultatul muncii asidue a acestor oameni, antreprenorilor care pot ajuta oameni si companii sa ocupe locuri cat mai bune in topul si specificul niselor prestate.

Antreprenori ca Andrei Ursachi te vor ajuta sa investesti in consolidarea unei afaceri, sa o mentii, sa obtii profituri pe termen lung si de ce nu, vorba unui alt antreprenor, sa obtii un business care sa mearga pe pilot automat.


Imi asum absolut toata responsabilitatea pentru ceea ce fac, ce scriu si ce spun... Astept cu placere clipa sa pot ajuta si sa-mi multumesc pentru inca un lucru bun si bine facut...

Advertisement

No comments.

Lasa o parere