Despre materialele de constructii

Un număr de factori ascunși, inclusiv transportul de materiale de constructii, implica și modul în care acestea se mențin în anumite climate, contribuie la calitatea eco a materialelor.

Impactul asupra mediului este un subiect amplu pe care mai mulți oameni și sectoare ale economiei le acordă atenție atunci când iau decizii de viață zilnice și de afaceri. Informațiile cu privire la această problemă ajung în special în industria construcțiilor, care în mod tradițional este cunoscută pentru impactul său dur asupra resurselor naturale și a mediului.

Numeroase materiale de construcție ecologice au apărut pe piață pentru a reduce impactul asupra mediului al construcțiilor și operațiunilor de construcții. Dar identificarea materialelor de construcție cele mai ecologice din lume poate fi un pic dificil, deoarece oamenii diferiți au definiții diferite ale durabilității.

Unele, de exemplu, se uită numai la un material care provine din punct de vedere local. Ei caută lucruri care sunt disponibile, care nu trebuie să călătorească departe, care utilizează resursele locale și ceea ce este ușor disponibil pe piața construcțiilor. Aceasta este o definiție a eco-ului. Alta ar fi în jurul energiei întrupate a materialelor.

Energia încorporată examinează atât factorii evideni, cât și cei ascunși, care contribuie la durabilitatea unui material sau lipsa acestuia. Este suma tuturor energiilor necesare pentru a extrage un material – cum ar fi granit, piatră sau minereu din pământ – până la sfârșitul vieții sale.

Aceasta include tot ceea ce un material necesită pentru creșterea, producția și transportul, inclusiv apa și alte resurse necesare pentru a cultiva obiecte naturale, precum și gazul consumat în timpul transportului de produse. Oamenii încep să se gândească mai mult la acest lucru.

Construcția durabilă ia în considerare și oportunitatea unui material pentru climatul în care este folosit. Unele materiale se mențin bine în medii aride și reci, dar se degradează în zone umede și fierbinți. Degradarea și frecvența de înlocuire trebuie să contribuie la o eco-prietenie generală a unui element.


Imi asum absolut toata responsabilitatea pentru ceea ce fac, ce scriu si ce spun... Astept cu placere clipa sa pot ajuta si sa-mi multumesc pentru inca un lucru bun si bine facut...

Advertisement

No comments.

Lasa o parere