Implanturile dentare (multiple) pentru mai multi dinti

Stim cu totii cat de importanta este dantura, atat din punct de vedere functional, cat si din punct de vedere estetic. In momentul in care avem unul sau mai multi dinti lipsa nu mai putem manca tot ce ne dorim, ne ferim sa luam masa in public, iar increderea de sine scade odata cu zambetul pe care ne ascundem sa il afisam. Implantul dentar este menit sa vina in ajutorul oamenilor care inteleg importanta frumusetii si a sanatatii danturii. El poate fi aplicat atat pentru persoanele care au lipsa un dinte, dar si pentru persoanele cu mai multi multi dinti lipsa sau chiar pentru cei fara niciun dinte. In ceea ce priveste implanturile pentru mai multi lipsa, va oferim cateva informatii utile oferite de clinica Cris Smile:

Cand lipsesc mai multi dinti, acestia pot fi inlocuiti cu implanturi si coronae solidarizate. Astfel, se produce inlocuirea coroanelor dintilor lipsa, dar si a radacinilor naturale, fiind cea mai buna alternative a inlocuirii deoarece nu presupune sacrificarea dintilor naturali, sanatosi, vecini. Implantul se integreaza perfect in maxilar si ajuta la pastrarea volumului osos, in timp ce tratamentele alternative pecum puntile dentare sunt protezele mobile implica afectarea dintilor vecini.

De asemenea, in cazul puntilor dentare gingia se poate retrage in jurul dintilor si lasa defecte estetice vizibile, iar osul se retrage sub punti sau proteze, oferind imaginea unui zambet prabusit si neatractiv. In cazul implanturilor dentare, gingia ramane in aceeasi forma deoarece osul ramane intact. Mai mult decat atat, implanturile dentare sunt plasate in oasele maxilarului si astfel avesya se stimuleaza si pastreaza zona nealterata.

In cazul in care lipsesc mai multi dinti, implanturile dentare se fac in vecinatatea dintilor naturali pentru ca este foarte important ca acestia si gingia care ii inconjoara sa fie intr-o stare cat mai sanatoasa. Daca sunteti in situatia unei boli parodontale va trebui sa o tratati corespunzator inainte de inserarea implanturilor, la indicatiile medicului implantolog pentru a preveni infectarea acestora.

Cum se face implantul cand lipsesc mai multi dinti? Ideal ar fi sa se faca cate un implant pentru fiecare dinte pierdut, insa mai exista o varianta prin care se pot face implanturi si punte dentara, astfel incat un implant poate inlocui 2 dinti lipsa. Trebuie sa retinem ca un implant poate sa inlocuiasca mai mult de doi dinti naturali pierduti. Totusi, daca se fac presiuni mari pe mai multi dinti prinsi in acelasi implant, acest lucru se poate reflecta in rezultatul pe termen lung. In principiu, se accepta puntea dentara si pe implanturi dentare ca si solutie de compromise in zona frontal din fata a danturii, unde fortele de masticatie nu sunt atat de mari.


Imi asum absolut toata responsabilitatea pentru ceea ce fac, ce scriu si ce spun... Astept cu placere clipa sa pot ajuta si sa-mi multumesc pentru inca un lucru bun si bine facut...

Advertisement

No comments.

Lasa o parere