Sablarea cu gheata carbonica, eficienta si ecologica!

Sablarea cu gheata carbonica este o metoda de curatare destul de nou aparuta la noi in tara. Acest proces de sablare mai este numit si sablare cu CO2, gheata carbonica fiind dioxid de carbon in stare solida.

Ce reprezinta procesul de sablare cu gheata carbonica?

Acest tip de curatare este o metoda non toxica, prin care particulele de gheata carbonica sunt propulsate la vitea mare pentru a impacta si curata o anumita suprafata. Temperatura pe care o au peletii de gheata carbonica atinge -79 de grade Celsius. Datorita socului termic depunerile nedorite se contracta, crapa si se desprind de pe suprafata.

Motivele pentru care trebuie sa folosesti sablarea cu gheata carbonica:
1. Curatarea este una extrem de delicata, si nu deterioreaza suprafetele. Sablarea cu gheata carbonica este non-abraziva.
2. Sablarea cu gheata carbonica este mult mai rapida si mult mai eficienta decat o curatare manuala.
3. Gheata carbonica nu conduce electricitatea, de aceea este foarte indicata chiar si la sablarea echipamentelor electrice (intrerupatoare, cabluri, senzori foto)
4. Un mare avantaj il reprezinta si faptul ca acest tip de curatare se poate face fara a opri masinariile din procesele de lucru.
5. Elimina necesitatea folosirii de solutii si solventi toxici.

sablare-gheata-carbonica.jpg

Aplicatii ale sablarii cu gheata carbonica

Sablarea cu gheata carbonica este folosita in numeroase domenii :
– In industria auto: indepartarea stropilor de sudura, curatare sisteme de vopsire, sablare masini de testare, sablare matrite si anvelope, sablare roti si jante etc.
– In industria alimentara: curatarea cuptoarelor industriale, placilor de cuptor, mixerelor, masinilor de taiat carne, suprafetelor de lucru.
– In industria farmaceutica se foloseste la curatarea masinilor de fabricare a produselor farmaceutice: containere, rezervoare, agitatoare, granulatoare, omogenizatoare, masini de comprimate, masini de fabricare capsule, reactori.
– In industria aeronautica: curatarea trenului de aterizare, curatarea componentelor de frana, curatarea motorului, anvelopelor, carligelor de remorcare, curatarea adezivului de etansare.
– Eliminarea mucegaiului: Sablarea cu gheata carbonica este cea mai eficienta solutie de indepartare a mucegaiului. La contactul cu gheata carbonica, mucegaiul se micsoreaza si se desprinde instant de pe orice suprafata.
– Turnatorii: gheata carbonica curata echipamentele in timp ce functioneaza, chiar daca sunt inca fierbinti, si anume curatarea cuptoarelor de topire, a formelor de turnatorie, a echipamentelor de masurare si control.


Imi asum absolut toata responsabilitatea pentru ceea ce fac, ce scriu si ce spun... Astept cu placere clipa sa pot ajuta si sa-mi multumesc pentru inca un lucru bun si bine facut...

Advertisement

No comments.

Lasa o parere