Servicii funerare complete in Bucuresti

Ce ofera o firma de servicii funerare complete? Cu totii stim ca exista o serie de firme de pompe funebre in Bucuresti, insa care sunt criteriile care ar putea sa te determine sa apelezi la una? Iata care sunt serviciile funerare in Bucuresti de care poti avea parte in urma contractarii unei firme de specialitate.

Consultanta de specialitate.  In momentele in care va confruntati cu decesul unei persoane fie ca este un eveniment neasteptat sau este unul care se anunta a fi foarte apropiat din cazua unor anumite probleme de sanatate avea nevoie de informatii care se vor dovedi a fi utile in vederea organizarii unei inmormantari. In astfel de conditii, o firma de pompe funebre asigura consultanta gratuita 24h din 24h, informatii necesare tuturor persoanelor care doresc sa fie pregatite si sa nu fie luate pe nepregatite, intr-o astfel de situatie precum decesul ce nu poate fi anticipata.

Manipulare si transport funerar. Personalul din cadrul firmelor funerare sunt cele care se ocupa de manipularea sicriului pas cu pas, pornind de la preluarea acestuia de la domiciliul decedatului, de la azil sau de la morga spitalului si pana la depunerea la bierica sau  la capela, in incinta sau in afara cimitirului. Transportul funerar se fa efectua conform normelor de igiena si legale, acesta este asigurat cu autovehicole funerare specializate ce sunt omologate si autorizate, totul cu respectarea normelor legale. De asemenea, firmele funerare asigura si transportul familiei si a persoanelor ce vor participa la ceremonialul funerar, precum si a coroanelor si jerbelor. Transportul funerar presupune deplasarea cortegiului si a sicriului pe timpul ceremoniei de inhumare de la domiciliu, azil, spital si pana la cimitir. Firmele de pompe funebre dispun de masini funerare omologate, autorizate si specializate pentru transport in tara si in afara tarii, care respecta toate normele legislatiilor in vigoare.
Imbalsamarea decedatului.  Imbalsamarea este procedeul medical prin care se conserva cadavrului pentru a se evita descompunerea accelerata a acestuia, c ear putea fi cauzata de factori externi. Imbalsamarea se efectueaza de catre personal medical calificat si cu autorizatie in meseria de autopsier si se face doar in prezenta medicului care a constatat decesul. In urma acestui tratament, medicul legist va trebui sa eliberareze cetificatului de imbalsamare, prezenta acest document fiind obligatorie pentru insotirea sicriului in timpul transportului, precum si pentru depunerarea persoanei decedate la capela.

Toaletarea decedatului. Prin toaletarea unei persoane decedate facem referire la spalarea si imbracarea acestora, barbieritul si tot ce tine de procesul de cosmetizare a decedatului, activitati ce se pot efectua de catre persoane specializate ale firmei ce ofera servicii funerare. Aceasta toaletare poate avea loc chiar la domiciliul clientului, precum si in salile firmei pe care ati contratat-o, in salile special create in acest scop, cu respectarea normelor igienico-sanitare. Inainte de a fi asezat in sicriu, decedatul va fi imbracat cu obiecte vestimentare achizitionate de catre familie, sau daca se doreste sa fie achizitionate prin firma respective si acest lucru este posibil. In cazul in care exista situatii in care corpurile se afla intr-o stare avansata de degradare, legisatia in vigoare impune impachetarea cadavrului si efectuarea operatiunilor necesare inchiderii ermetice a sicriului, activitate de care se ocupa firma de pompe funebre.

Sicrie. Firmele de pompe funebre pun de asemenea la dispozitia familiilor diverse modele de sicrie, fabricate din diferite esente lemnoase de: brad, stejar, nuc, fag, plop sau cires, de diferite modele si decorate in diverse modalitati. Totodata exista o gama variata de forme, culori, dimensiuni, complet echipate. Si in cazul repatrierilor, firmele de pompe funebre pun la dispozitia clientilor sicrie metalice (confectionate din zinc), in conformitate cu legislatia privind transporturile internationale. Aceste firme dispun, de asemenea, si de cruci inscriptionate si asortate la culoarea sicriului.

            Acte necesare pentru inhumari – incinerari. Exista firme care se ocupa si de eliberarea si obtinerea actelor necesare in caz de inhumari sau incinerari. In vederea inhumarii sau incinerarii sunt necesare urmatoarele documente: copie dupa certificatul constatator al decesului; certificat de imbalsamare; certificate de deces, autorizatie de la SANEPID si adeverinta de inhumare.
Ceremonialul funerar. Firmele de pompe funebre pun la dispozitia clintilor toto ceea ce este necesar pentru ceremonialul funerar respectiv: vase cu mancare gatita (de dulce sau de post), cani, furculite sau lingurite, lumanari cu batiste si banuti, doliu de piept, doliu de usa, iconita, pahare pentru coliva cu lingurite, pachete, coliva, colaci, sticla cu vin, sticla cu vin + ulei, prosoape (pentru masini, cruce, steag, preoti, sfesnic, capac sicriu) si candele. Masa parastasului poate fi organizata intr-o locatie pusa la dispozitie de firma contractata sau poate fi alegerea clientului. In cazul in care familia déjà a ales o anumita locatie, firma poate asigura toate cele necesare la locatia respectiva.

cimitir


Imi asum absolut toata responsabilitatea pentru ceea ce fac, ce scriu si ce spun... Astept cu placere clipa sa pot ajuta si sa-mi multumesc pentru inca un lucru bun si bine facut...

Advertisement

No comments.

Lasa o parere