Un strigat pentru moarte

Vuieste tara, vuieste presa, vuieste o anomalie romaneasca, pe care noi nu o vom intelege prea curand. Multi ne inchipuim cat de mult s-a chinuit Alexandra Macesanu sa gaseasca salvarea, sa scape din ghearele unui nenorocit, care in nebunia lui a supus-o la chinuri greu de indurat si pentru cel mai puternic om. Dar Alexandra???

Cum sa astepti atata timp, sa stii ca ai o adresa corecta, un caz de viol, sechestrare de persoane, si tu sa astepti ordinul unui procuror? Bine, legal asa ar fi trebuit, insa de ce a trebuit sa dureze atat?  Daca era fetita dumneavoastra domnule procuror? Daca era fata dumneavoastra domnilor Inspectori Sefi de Politie??

Cum sa-i spui acelui om, tatal copilei ca va plati daunele daca sparge usa? Cum sa afirmi ca fata este incurcata cu acel gunoi, doar sa nu-ti asumi responsabilitatea si o posibila greseala, mai ales cand este in joc viata unui om, a unui copil? Dar nu, pentru voi asta nu conteaza. Pentru voi, necesitatea si forta majora se aplica doar daca este necazul sau interesul vostru. Tipic institutiilor publice din Romania. Nepasare, nesimtire, incapabilitate! Un alt fel de handicap, deoarece in astfel de cazuri, cineva competent ar fi trebuit sa stie parte din Constitutie la acea ora. Dar nimeni nu stie si astfel competenta lipseste.

Lipseste tocmai datorita nepasarii, singura grija fiind avansarile pe ochi frumosi sau dupa cum considera cineva mai sus pus, cum sa treaca ziua mai usor fara sa va implicati, mai mare este interesul pentru fluturasul de salariu din data de 14, etc…Atat, atat oameni buni! Si Alexandra murea, in timp ce voi, papagalilor, asteptati sa va vina mandatul de perchezitie, intarziat tot datorita incompetentilor carora abia le mai sta fundul gras in fotolii.

PS: O alta dovada a starii lejere in care va aflati? Celelalte victime domnilor, celelalte victime!!

 


Imi asum absolut toata responsabilitatea pentru ceea ce fac, ce scriu si ce spun... Astept cu placere clipa sa pot ajuta si sa-mi multumesc pentru inca un lucru bun si bine facut...

Advertisement

No comments.

Lasa o parere