O ora de sport pe zi – un organism sanatos

Trebuie sa recunosc ca nu sunt adepta mersului la sala si probabil multi dintre voi se gasesc in aceeasi situatie. Desi sunt o fire sociabila, mersul la sala recunosc ca ma inhiba intr-o oarecare masura, probabil si din cauza kilogramelor acumulate si a faptului ca in prezent salile de fitness par sa fie pline mai mult de persoane slabe decat cele cu cateva kilograme in plus.

Asadar, am ales varianta care am considerat ca mi se potriveste cel mai mult, respectiv aceea de a achizitiona echipamente fitness  cu care sa pot lucra acasa, fara a ma simti nelalocul meu. Primul lucru a fost acela de a cauta printre numeroasele benzi de alergare pentru ca alergatul niciodata nu a lipsit din rutina mea saptamanala. Avand in vedere ca mereu alerg in parc, in zilele reci, banda este alternativa perfecta. Am achizitionat de asemenea si gantere, un stepper si alte cateva aparate de fitness pe care le folosesc ca parte din programul meu de antrenament.

Recent m-am decis sa achizitionez si o bara tractiuni perete, deoarece am citit ca exercitiile efectuate cu ajutorul acesteia antreneaza toti muschii, cei ai  brațelor, coloana vertebrala, abdomenul, muschii soldului si a picioarelor, toți sunt pusi in miscare in timpul exercițiilor. De asemenea, te ajuta sa ai o postura corecta. Recunosc ca mereu m-am ferit sa cumpar un astfel de aparat pentru simplu fapt ca am avut impresia ca nu ma va tine. Am aceeasi parere si despre apa, moiv pentru care nu am invatat nici pana in prezent sa inot. Ridicol, nu? Fiecare avem cate o chestie a noastra.

Asadar, ca de fiecare data cand achizitionez cate ceva de pe internet, inainte ma informez asupra tot ceea ce trebuie stiut despre produsul respectiv. Iata ce am aflat, in cazul in care in viitorul apropiat vreti sa achizitionati o bara de tractiuni.

Daca doriti sa va definiti muschii spatelui si ai bratelor cu ajutorul unui aparat simplu si eficient, bara de tractiune are avantajul de a fi accesoriul pentru exercitii de forta cel mai simplu de utilizat. Poate fi amplasata aproape oriunde in casa, astfel: se fixeaza pe un perete cu ajutorul a patru puncte de fixare, pe un perete solid, construit spre exemplu din beton, la inaltime si, in timp ce va tineti cu mainile de ea, incercati sa va ridicati, plecand din pozitia in care bratele sunt intinse. Aceste exercitii de forta contribuie la definirea bicepsilor, a muschilor dorsali, a umerilor si a muschilor pectorali, de aceea este si unul dintre aparetele cel mai des folosite de catre baieti.

Inainte de a alege o anumita bara verificati ce este sarcina maxima suportata de bara. Este de preferat sa evitati accidentele alegand o bara care sa nu suporte greutatea voastra. Fiecare produs de acest gen trebuie sa specifice pentru ce tip de perete se poate folosi, cum se exemplu in cazul berelor fixe este necesar un perete de beton. Si inca o informatie pe care o consider de ajutor este sa va cumparati o bara ajustabila pentru a putea cu usurinta sa o montati/demontati. Oricand ne spunem noua insine ca aparatul pe care il luam va fi cel pe care il vom folosi neintrerupt, stim destul de bine ca nu este asa.

Toate acestea fiind spuse, nu uita ca nu ai nevoie de o mulțime de aparate pentru a dezvolta un antrenament. Exercițiile periodice si regulate la suportul de tracțiuni te vor ajuta sa cresti destul de mult intensitatea antrenamentelor efectuate.


Imi asum absolut toata responsabilitatea pentru ceea ce fac, ce scriu si ce spun... Astept cu placere clipa sa pot ajuta si sa-mi multumesc pentru inca un lucru bun si bine facut...

Advertisement

No comments.

Lasa o parere