Borsec, sufletul iubirii si profesorul de sete

Imi amintesc cu sentimentalism si ardoare melancolica despre acei ani trecuti, in care unele sprituri nu puteu fi ingerate decat cu sifoane sau cu apa de la fantana. Si asta doar din pricina razletei lipse a unei ape care sa se incadreze cu precadere la supletea sacrificarii in paharul cu marele vin.

Si tocmai unul din motivele care avea sa fie aflat mai tarzior putin, o lipsa a unei ape minerale pe care ai mei aveu sa o descopere ceva mai tarziu si care sa-mi devina aproape un profesor de sete.  Cred ca vorbind de sprit, voi apare ca si un betivan care isi unduieste din start corpul in toate limitele posibile si imposibile in drum spre casa. Sincer, asa vad si eu un betiv. Departandu-se incet, dintr-un colt al blocului spre …alt colt al  cartierului…Dar nu despre asta vorbim, nu?

O dam despre Borsec. O apa plata sau minerala, la o atitudine de regina. Nu stiu de ce, insa daca mi-ar fi sete de apa, o apa plata de Borsec s-ar lipi de mine ca si o manusa pe care mi-o impletea bunica-mea pe timp de iarna, cand gerul ma intreba cam cat pot eu sa rezist pe la saniusul din deal.

In fine, cat or mai fi trecut din ani, cat nu, am ajuns om mare si am ajuns sa-i mai dau cate-un sprit. Adica, despe ce vorbim? Sprit adevarat nene, din ala dracos. Si cand nu ai sifon!!! De fapt, hai sifon, ca se cand cu apa asta de la Borsec, parca nici nu mai suport alte alea. Care sifoane, ce ape minerale. Nici una nu se pricopseste a fi legata in direct la vinul  cu care petrecem noi, astia, moldovenii, romanasii, etc…

Ma mai intreb si eu, asa, cateodata…Cand bei alcool esti mare betiv, cand bei Fanta, poti fi Fantastic.. Daca o dai pe Borsec, ar insemna ca esti Borsecar???

Asa ca, ce sa o mai lungesc si sa o mai aburesc. Ma tot invart si aflu ca apsoara pe care o tot iau eu, ca mostenire pentru sprit, mai are cateva  abilitati mai acatarii, numai bune de rumegat, sa stie si ‘ai din urma cum stau, si ce  crapa in ei.

Apa minerală naturală Borsec este, înainte de toate, o sărbatoare în sine. O sărbătoare a tinereţii perpetue, a sănătății, vitalității şi energiei nestăvilite. A tinereții, pentru că te ajută, datorită efervescentei sale persistente şi amuzante, să te menții tânăr şi vesel. A sănătății, pentru că sunt deja renumite proprietățile terapeutice ale izvoarelor Borsec. A vitalității şi energiei pentru că, s-a dovedit, numai apa minerală poate să te încarce de energie benefică, generând un dinamism debordant

Daca ar fi sa fac o admiratie pentru BORSEC, atunci haideti sa alegem ceea ce conteaza da? Adica la cateva calcule subtiri, Borsec.. deci urmariti clar, right? Borsec, pe primul loc!! Multi ar spune: Mda, si? Pai da, beeeeiii.. Dar iti treece dreaq setea, altfel! Mai satul si mai satisfacut, ma-ntelegi?

Glumesc. Si uite ca ma gasesc si eu sa beau ceva Borsec, pe langa acest articol, pe langa laptop, pentru ca eu, personal, nu stau fara el/ea, fara Borsec… Recomand si numai Bine!!!Si  Viva Borsec, AnyTime, AnyWhere!!

PS: Scuzati calitatile sticloantei din poza, dar era prea intuneric, ai mei si-au luat somn si nu mai aprind lumini sa pozez grande!!! Nu de alta, dar sa nu-mi iau numai sticle pe scafarlie!!!


Imi asum absolut toata responsabilitatea pentru ceea ce fac, ce scriu si ce spun... Astept cu placere clipa sa pot ajuta si sa-mi multumesc pentru inca un lucru bun si bine facut...

Advertisement

No comments.

Lasa o parere