Cine stie, face economie de energie!

Am tot incercat de nenumarate ori sa trec peste etapele disperarii, atunci cand mi se afisa pomelnicul din factura de energie (la lumina)… Fac eu ce fac si odata la doua luni, sarbatoresc  Ziua Blestemelor. Dar din alea, indracite si arcuite, incat, daca m-ar auzi cineva s-ar cruci si ar sta cu agheasma si tamaia in dreptul usii. Bine, nici nu ma indoiesc de faptul ca am trecut neauzit.

In fine, singurul lucru care mi-a usurat starea pana acum ceva timp, in privinta facturii la energie, era acela ca am facut cont online si activata in format electronic. Cum ce? Factura, draga!! Pffff!! Spun pana acum ceva timp pentru ca in urma cu aproximativ un an, am ramas surprins de un lucru. Acela ca as putea sa mai tai putin din ”sufletul facturii” la energie electrica.

Cand ajungi la disperare, parca iti vine sa te faci frate cu dracu, si cu tac’su si tot neamul lui, doar sa stii ca tot ce faci, e sa fie bine, pentru tine si ai tai. Si ce face romanul cand e hotarat? Cauta ”jonglerii” de fentat, ba la energie, ba apa si canalizare (pe asta nu stiu, dar ma interesez si va spun), ba pe la diverse utilitati.

Locuim la parter si cu toate gemuletele pe Nord. Deh, parca doar una nu era de ajuns. Asa-i cu omul sarac. Asa ca lasand glumitele deoparte, in ultimul timp, datorita facturii lungite, am luat atitudine. Izolatie aveam interior si exterior, ferestre bune, calorifere super. Unde era problema? Bine, eu si fiica-mea, in loc de un simplu dus, cam faceam baie. Ne prindea cam 15-20 min sub dus, in ciuda semnelor transmise verbal si energic de catre colega de apartament 💪💪😎💦  . Mdea, sa trecem peste.

Toate electronicele si electrocasnicele cu clasa A. Deci? Am eliminat si un aspirator care nu stiu de ce, insa ma scotea din sarite cand il auzeam. Stiti voi, in ziua aceea a saptamanii cand crezi ca vine iar Craciunul sau Pastele, sotia iti cam da cu el peste picioare, si trebuie facuta curatenie, chiar daca tu ti-ai propus altceva. Si mai era si cu clasa energetica E.

Ce sa va mai spun, nici nu pot sa va explic cam cu cata speranta ma trezeam in sunetul storcatorului de la masina de spalat, buna candva, la timpul ei, acum vreo 12, 13 ani. Cum se batea cuva aia de o parte si de alta, o caldura aparte si alta nu! Altfel iti incepi ziua. Chiar incepeam sa cred ca nevasta-mea ma forteza si pune presiune pentru una noua. 😕 Pana la urma, am facut noi ce-am facut si a venit si cea noua. Dar e mai economica si altfel ma trezesc dimineata. Pana am reusit sa-i dau de cap la anularea sunetelor sonore de afisaj la operatiuni.🤖

Intr-o seara luuuunga de iarna, in timp ce mai trebaluiam pe la birou si blog, simt ceva curent pe la picioare, asa ca o adiere. Pun mana si simt racoarea ascutita care venea de jos. Deci de asta imi pornea centrala si se oprea cam cand ii tuna. Bine, ambient la 21 de grade, ca asa suntem noi, mai rezistenti. Concluzia si masuri? Curentul rece care intra prin aerisiri, era livrat taman la tavanul subsolului, respectiv dusumeaua apartamentului. In primavara urmatoare am izolat tavanul de la subsol cu expandat de 10 cm si pe timpul iernii astup cu acelasi polistiren, decupat dupa marime, aerisirile subsolului care se afla exact sub geamurile camerelor.

Si inca un sfat. Daca nu sunteti chiar mofturosi si vreti un sfat cu privire la economie, investiti in cateva becuri de tip led, economice. Isi scot banii in scurt timp.

Eeeiiii!! Altfel ne confruntam cu facturica, mai subtire si mai placuta uneori. Totusi, daca vreti sa stiti cate ceva despre controlul energiei la dvs acasa si sa nu va mai confruntati cu Marea Factura, puteti gasi cateva sfaturi in linkul de mai jos, care cu siguranta o sa va ajute…Bine, secretul era ca tot de aici am mai invatat si eu cate ceva din toate cele cate le-am facut.

Tipuri si trucuri de economisire a energiei electrice la dvs acasa


Imi asum absolut toata responsabilitatea pentru ceea ce fac, ce scriu si ce spun... Astept cu placere clipa sa pot ajuta si sa-mi multumesc pentru inca un lucru bun si bine facut...

Advertisement

No comments.

Lasa o parere