Din partea mea, pentru Celentano!!!

Ma urc usor pe langa balustrada si imi fac un vant subtil spre clanta usii. Ma preling pe langa ea, apas cu ”humerusul” pentru ca e cel mai bun in cazul de fata, stau intr-un picior pana aprind becul si daram cu oarece zgomot vaza de la intrare.

– Bai esti prost??

– Baaaiii ejti nebun!!! Zic…

– Paiii… careiiiii treaba ?

– Uite-asa.. pe aici!!!

-Te-ai imbatat fire-ai ai dreacu!! Si fara mine, aii!!

– Ce-ai ma.. Parca tu nu ti-ai luat freza in doua cu de-alde Firicel!!!

Este pur si simplu o discutie intre mine si magicul Celentano. Ne aflam in Fierbinti si am dat gata o sueta in care ne-am cam infierbantat. Eu m-am lasat dus de val si am intarziat putin. Deh, nevasta-mea nu e acasa si cea mai buna idee a fost sa petrec ceva cu prietenii mei, Celentano, Firicel si Margineanu… Pardon.. Ardiles..

-Pana la urma, dragul meu Celentano, te invit la un vin din productia si gama de OENOTECA… Asa, sa nu pleci neterminat si suparat, chiar in ajun de Ziua Nationala.

-Oeno… Cum??

-Oenoteca mah.. cuprinde mai multe alea. Dar daca esti curios, si sigur esti, intra si tu, cand nu e ma-ta soacra acasa pe soiul asta de vinuri…

– Baaaiii ejti nebun!!

– Bai ejtii prost??

-Ba nu. Ia de aici o galca si mai discutam!!!

Ne-am lungit pana dimineata, la o chindie slugareasca de sfarsit de Brumar. Bine, ne-a apucat si intaiul nost’ national, insa nu am mai tinut cont. Timp in care, minunatul meu matelot de cursa lunga, Celentano, si-a pregatit cel mai mare discurs si valoros din viata lui de roman. Se spune ca in vin sta adevarul. Ei bine, aici, in vinoteca este mult mai mult decat adevar. Este puritate supra. Crede ca de aici i s-a tras marele curaj de a recita acest mare discurs, care pare sa fi facut mari furori printre romani. Baiiii.. Ejjjtiii nebun??? Ca doar e o tara aici, in joc… Da bravo bre!!!

https://www.youtube.com/watch?v=aWB-pomu3VU

Apropo’s cand vrei un vin bun, fa diferenta oarecum si inalta un pahar in cinstea oricui.. Sincer, iti va face mare placere sfaraiala licorii pe gatlejul ruginit de atata pofta asprita de necazuri… hai sa ne auzim cu bine si Doamne’ajuta !! Eu i-as face cu siguranta cadou si as bea un Pinot Noir cu Adrian Vancica, ori stimabilul Celentano!!! Hai bre, Sanatate si mult Noroc! Ca de restul, avem noi grija!!!


Imi asum absolut toata responsabilitatea pentru ceea ce fac, ce scriu si ce spun... Astept cu placere clipa sa pot ajuta si sa-mi multumesc pentru inca un lucru bun si bine facut...

Advertisement

No comments.

Lasa o parere