In lumea magica a Statuilor Vivante

Nici una, nici doua, mai pe seara nevasta-mea imi propune sa iesim. Sa iesim la o plimbare obisnuita, pentru ”chef de somn” si ceva oxigen prin partile mai ascunse ale capsorului nost’…Ma vad neputincios in fata propunerii insa stiu ca nu prea am de ales.

-Hai, zic! Sa nu spui ca sunt nu’s cum si nu’s ce!!!

-Normal, de acum ma scoti si datoare in loc sa fii tu multumit si recunoscator ca am grija sa nu te ”strici” pe scaunul ala!!!

E clar. Simt ca pierd teren si nu fac altceva decat sa accept ”propunerea indecenta” cu toate ca ar mai fi fost ceva de lucru, un articol de scris, un meci dintr-o finala de urmarit,

O las asa, cum spune dumneaei… Sunt constient ca o sa am parte de bodoganeala obisnuita in urma unor comentarii mai contra. Ma tot invart, ma sucesc si pana la urma reusesc sa-mi stapanesc acel ton de refuz fata de plimbarea de seara si dorinta vajnicei mele consoarte. Fire-ai al d..care-ai mai inventat plimbarile de seara!!!

O voce linistita si suava imi demonstreaza ca trebuie sa ma grabesc si sa nu mai fac mofturi:

Vai de mine cu nişte ţărănoi, că n-ai chip să trăieşti de răul lor!… De-abia am ieşit puţintel la primblare ca să mă mai răcoresc… şi parcă dracu i-o scos în cale-mi să mă tulbure… Iar m-oi fi făcut roşie la faţă ca un stacoş..

Coana Chirita

Ai naibii Chiritoaie, zic in gand si trec mai departe, urmandu-mi consoarta, usor, sa nu care cumva sa o mai stanjenesc in principiile mele de intarziat nocturn. Hai ca nu e un capat de lume. Pana la urma, imi dau seama ca valul de vanticel imi da putina energie si cumva incep sa-mi revin din letargiile ce ma cuprinsera ceva mai devreme…

In timp ce merg fudul, de mana cu a mea, sunt distras de o domnisorica, o Morgana zurlie, care imi face zambre si bezele. Ridic din sprancene mirat si dau sa ii trimit si eu cu retur cele zambete tuguiate… Nu stiu de ce, dar imi pare ca ceva o nelinisteste. Parca ceva m-ar nelinisti si pe mine, simtind o forta zdravana (manuta de otel a neveste-mii) ce ma retine la a-mi duce planul pana la capat cu Morgana cea cu zulufi carliontati si flori inmiresmate …

Ma bucur doar cu privirea si trecem mai departe pe trotuarul cu piatra cubica, luminat usor, intr-un periplu al amintirilor ce dau sa preconizeze o seara linistita… Parerea mea!! Asa am crezut pana cand nu se trezeste un afurisit de fotograf sa se implice intr-un schimb de replici cu a mea consoarta.

-Dar cum se intampla dom’le? Asa ceva nu s-a mai pomenit!! Chiar ca te pot cataloga drept un hot de femei, al unor barbati respectabili, care le fac mofturile, ies la plimbare seara, asculta orbeste si… Pfff, bine, erau doar niste ganduri filozofale, dar totusi, sa-mi revin, zic…

-Las ca si tu ti-ai fi facut de cap cu aia cu zulufi, spuse nevasta-mea..

Ai naibii razbunare. Cum si-a gasit dansa alinarea langa Pozar!!!.. Serios!!!

Fotograful…

Acum incep sa ma gandesc cum ar fi daca nu as fi iesit in oras, sa apuc sa-mi termin si cele articole de scris. Cum o fi oare sa am un angajat care sa imi satisfaca toate necesitatile in materie de scris, pe blog. Adica eu sa ies la plimbare si el/ea sa scrie. Mi-ar prinde bine si o dactilografa. Stiu ca sunt utile si eficiente. Bine, asta daca nu au in cap doar ideea de a arata bine cand intra seful in birou. Oare de ce ma gandesc la mine cand spun Sefu’..??? Sa fiu prea ironic sau doar marginalizat???

Dactilografa…

Ajutor de blogger…

Din umbra, un tip se uita cam carcotas, lasandu-si zambetul din coltul gurii sa exprime ceva intre ”Esti bine” sau ”Suntem cu ochii pe tine”.. Chiar, oare de ce ma gandesc la asa ceva? Sa fie din pricina a prea mult oxigen luat in plina seara?

Pana la urma, luand in serios toata sceneta de mai sus, ma gandesc ca o simpla plimbare s-a transformat intr-un eveniment frumos si linistitor prin lumea magica a Statuilor Vivante, celebrele statui din cadrul Teatrului Masca, care asa cum ne-au obisnuit,care vor fi prezente si vor putea fi admirate si in acest an.

A 7-a editie va avea loc in acest an, in perioada 30 mai-5 iunie. Bineinteles, intrarea gratuita si admiratie maxima, o multitudine de participanti si distractie garantata la Festivalul Statuilor Vivante.

Va fi un festival lung, care începe cu o Noapte a statuilor vivante și continuă cu 6 zile pe parcursul cărora producțiile Masca și cele ale invitaților noștri se vor derula în trei spații diferite din București. Vom evolua în două parcuri din două cartiere marginașe, Militari și Ferentari și în Parcul Herăstrău, cel mai mare și mai important parc din Capitală.

Dacă întâlnirea cu locuitorii Parcului Crângași din sectorul VI este deja tradiție, aceea cu locuitorii cartierului Ferentari este o premieră absolută și suntem convinși că va fi una extraordinară, atât pentru noi cât și pentru invitații noștri. Cât privește parcul Herăstrău, am ales o zonă mai puțin căutată de organizatorii de manifestări culturale, Roata Mare și iarăși avem convingerea că alegerea este una nu numai interesantă ci și foarte plăcută pentru artiști și spectatori deopotrivă căci este frumoasă, elegantă, plină de verdeață și va da o strălucire aparte festivalului nostru.

Noaptea statuilor vivante va aduce alături artiști străini și români într-un parc al unuia dintre cele mai interesante muzee din București, Casa Filipescu-Cesianu, spațiu cu o aură specială, misterios și elegant, suficient de mare pentru a fi încăpător și destul de intim pentru a crea o stare cu totul specială celor care vor veni să asiste la acest moment atât de important al festivalului nostru

 


Imi asum absolut toata responsabilitatea pentru ceea ce fac, ce scriu si ce spun... Astept cu placere clipa sa pot ajuta si sa-mi multumesc pentru inca un lucru bun si bine facut...

Advertisement

No comments.

Lasa o parere