Nu poti rezista unei ecosphere, un cadou cu suflet

In nenumarate cazuri m-am gandit cum sa ma pricopsesc cu un acvariu, pestisori, plante si multe contraste care sa imbine legatura dintre natura si personalitatea noastra. Practic, mi-as fi dorit ceva subtil, mai mult simbolic. Bineinteles, asta de cand m-am informat si am aflat cam care ar fi necesitatile ingrijirii unui bazin mai sofisticat. Asa ca am zis: Lasa… Altadata!!!

Practic parea o reactie de lasitate si insemna ca nu vroiam sa-mi asum responsabilitati mai mult decat cele uzuale si cu care eram obisnuit.. Dupa inca ceva timp si in urma unei partide de pescuit la mare, intr-un concediu( v-am spus ca mai pescuiesc din cand in cand)?  Ei bine, am mai prins, spre bucuria fiica-mii, niste guvizi si barbuni micuti, rataciti prin galeata cu cele capturi… Deh!!!

Nici una nici doua, jap intr-un borcan mai mare, cu ceva firimituri, cu apa proaspata, etc… Fiica mea a stat numai cu ochii pe ei… Mai ca nici la culcare nu s-ar fi dus… A doua zi dimineata, unul din pescuti erau cu burta in sus.. Pff!!! Acum e atunci, imi zic..Cum o scot eu la capat cu aia mica!!! Bine ca o invatasem sa mai accepte din cand in cand si esecul. In doua zile, s-au curatat si ceilalti.

Roscovanul cu sapca albastru sunt eu…

Guvizii si barbunii

Pentru a doua oara ma gandesc la un acvariu tip bol cu o specie de pesti care traiesc doar asa, in apa fara a fi oxigenata, sau eu stiu, ceva mai simplu… Aflu ca de fapt, tot trebuie o ingrijire mai meticuloasa si fiintele acelea le-ar putea urma pe cele dinainte. Ma resemnez si uit pentru un timp. Insa parca tot as cocheta cu ideea a unui ceva, ceva viu, frumos, natural…

Vroiam ceva inedit, sa poata fi incadrat in categoria unor cadouri speciale pentru copii… Trebuia cumva sa-mi spal pacatele fata de fiica mea dar si fata de acei pestisori, despre care stiam sigur ca vor sfarsi, insa am tinut mai mult la rugamintile copilei. Tot cu gandul si tastatura pe ceva eco, natural si frumos, gasesc o superbitate. EcoSphere

Ce este EcoSphere? Este tocmai ce mi-as fi dorit eu inca dinainte de intamplarea cu final nefericit. Este ceva ce contrasteaza ideea de reimplinire, de reimprospatare si viata. Este un ecosistem complet, autonom, realizat pe baza unor fuziuni ale vietii. Si aici ma refer la puterea de a se regenera intr-un echilibru natural. Practic, acest ecosistem este bazat pe alge, creveti si bacterii

Energia acumulată prin lumină este stocată și transformată din punct de vedere biochimic. Baza pentru alge de a produce oxigen este fotosinteza, pentru care algele au nevoie de lumină și dioxid de carbon.

Creveții respiră oxigenul produs de alge și mănâncă unele dintre algele și bacteriile din sistem.

Bacteriile sunt și ele folositoare în multe feluri. Acestea transformă deșeurile care sunt produse de creveți în sistem, în substanțe nutritive pentru alge.

Pentru a închide cercul vieții și interdependența în EcoSphere, atât creveții cât și bacteriile produc dioxid de carbon care este din nou necesar pentru ca algele să înceapă cercul pe bază de fotosinteză.

Pe baza acestei distribuții a muncii EcoSphere realizează un echilibru al naturii în forma sa cea mai simplă

Nu stiu ce mi-as dori mai mult, sperand ca una din aceste ecosfere va ajunge cat de curand la noi, pentru a admira si a invata totodata cateva din modul de functionare si incarcare a acestei baterii biologice.  Ideala pentru un surplus de energie, o incantare si forta naturala, isi poate gasi locul pe birou, pe masuta de cafea sau in biblioteca. Poate fi la fel de bine si un cadou bine pus la punct, si sigur va produce o incantare celui ce va primi un astfel de cadou cu suflet..

AFILIERE

Daca vrei sa iti majorezi oarecum veniturile, trebuie sa stii ca in curand, pe magazinul EcoSphere va functiona si o modalitate de afiliere, cu un procent de pana la 15% din valoarea vanduta… Asta asa, Ca sa stiti!!! Vorba unui pretin!!!


Imi asum absolut toata responsabilitatea pentru ceea ce fac, ce scriu si ce spun... Astept cu placere clipa sa pot ajuta si sa-mi multumesc pentru inca un lucru bun si bine facut...

Advertisement

No comments.

Lasa o parere