Uzura planificata ca si strategie industriala

Se presupune ca uzura planificata reprezinta o idee moderna , o strategie comerciala a epocii electronice.  Din ce in ce mai multe cazuri duc la ideea ca este mai ieftin sa cumperi un produs decat sa-l repari pe cel vechi.

De ce ? Gratie ofertelor abundente si usurintei de achizitionare.

Termenul de uzura planificata a fost introdus in urma cu 80 de ani, concept care s-a raspandit in anii ’30.  Sintagma de uzura planificata , a fost instituita intr-un pamflet publicat in 1932 de catre un dezvoltator imobiliar din New York, Bernard London.

In perioada anterioara de prosperitate, poporul american nu a asteptat sa foloseasca bunurile sau obiectele pana la iesirea lor din uz. Oamenii au renuntat la vechile case si masini, desi ele inca mai functionau dar se demodasera. Acum au cazut in alta extrema si au devenit obsedati de economii. Oamenii de astazi nu se mai supun astazi legilor uzurii.

Se pare ca si astazi , mentalitatea lansata de Bernard London  persista destul de mult , incat  orice privire se indreapta spre obiceiul celor din Tara Tuturor Posibilitatilor…

deseuri


Imi asum absolut toata responsabilitatea pentru ceea ce fac, ce scriu si ce spun... Astept cu placere clipa sa pot ajuta si sa-mi multumesc pentru inca un lucru bun si bine facut...

Advertisement

No comments.

Lasa o parere