De ce pantofii de designer sunt atât de scumpi

Ați observat, în ultimii câțiva ani, cum au crescut prețurile pantofilor de designer – atât de mult încât, la magazinele de lux, clienții nu  misca nici măcar o geană la etichetele de preț care se îndreaptă regulat spre cele patru cifre?

Înapoi în vremurile vechi bune – sau, cel puțin, înapoi în pantofii designerului Sex and the City din anii ’90 și 2000(de asemenea, Carrie’s Manolos) costau aproximativ 400 $. În aceste zile, nici măcar nu puteți cumpara o pereche de pantofi fara sa achitati 400 de dolari – încercați un pantof-balerin  sau pantofi casual  sau pantofii loafer.

”Observatia  este corectă, prețurile au crescut dramatic. Pretul mediu pentru o pereche de pantofi de designer  este  770 dolari.

La sediul lui Christian Louboutin, CEO-ul Alexis Mourot numeste prețul „o problemă foarte sensibilă și o luăm foarte serios … Când facem conversia din euro in dolari, pretul pare si mai mare

Apoi, există costul în creștere al materiilor prime – pe care WWD le citează între „30-40% în ultimul an și jumătate”. Și proiectele elaborate care sunt atât de importante pe piața încălțămintei chiar acum – toate acestea determină prețurile finale de vânzare cu amănuntul.

Dar nu vă faceți griji, acest lucru nu poate dura pentru totdeauna (sau poate?). Designerii se bazau pe vânzările de genti de mână și pantofi pentru a putea vinde întreaga lor colecție – dar acum că oamenii cumpără mai puțini pantofi (din moment ce sunt atât de scumpi), poate că dorinta oamenilor de a-si reinnoi garderoba se va întoarce.


Imi asum absolut toata responsabilitatea pentru ceea ce fac, ce scriu si ce spun... Astept cu placere clipa sa pot ajuta si sa-mi multumesc pentru inca un lucru bun si bine facut...

Advertisement

No comments.

Lasa o parere