Energie in capsule de cafea

De obicei, cafeaua este una dintre bautura cu care oamenii isi incep ziua si de multe ori, cea care iti face orice moment din zi mult mai bun. In toate cazurile, prefer sa beau o cafea buna, indiferent de loc, moment sau perioada. Daca ar fi sa facem un test, vom observa ca majoritatea nu ne putem imagina ziua fara minunatul gust al licorii.

Cafeaua nu este doar o bautura care trebuie musai servita si sa ne placa in mod special. De multe ori este chiar si un motiv, un pretext pentru de iesire la o terasa, de a purta o discutie sau schimburi de idei… Candva, conceptul exista sub forma unor cafenele, unde oamenii se intalneau si in care bautura frecventata cel mai des era fara nici o indoiala, cafeaua.

De la origini, cafeaua ar fi fost descoperita undeva prin Yemen, de catre Khaldi, un pastor de capre. Acesta a observat cum caprele sale capatau oarece energie atunci cand pasteau din boabele tufisurilor de cafea. Alte scrieri spun ca acest fruct era zdrobit, amestecat cu untura si servit ca si un fel de mancare energizant pentru cei care plecau la lupta.

Oricare ar fi fost adevarul in aceste povestiri, ideea de baza este gustul, efectul si satisfactiile aduse de cafea, in general. Cu timpul, aceasta a fost imbunatatita, in diferite moduri de preparare si consum. Este binecunoscut faptul ca cea mai buna cafea este cea preparata la ibric( cel putin in Romania). Urmeaza cea la filtru, espresso sau instant.

Insa revolutionar, este implementarea acelor espresoare speciale, care functioneaza cu capsule de cafea…Totul devine astfel mult mai simplu si rapid in prepararea cafelei, atat acasa cat si la birou. Practic, cafeaua face parte din modul de socializare si gusturi.

capsule cafea

Capsule Cafea – www.kafferoma.ro

Unele studii arata ca din ce in ce mai multi romani au inceput sa prefere cafeaua espresso. Se pare ca timpul este din ce in ce mai scurt si cel rezervat prepararii cafelei pierde teren datorita jobului sau altor activitati din rutina zilnica. Daca ar fi sa ne raportam la cantitate, acesta este modul prin care putem savura o cafea strong, mai aromata, cu mai putina cofeina si mai rapid preparata.

Bineinteles, aici, la consum intra si accesoriile de care avem nevoie pentru o cafea ”ordonata”, cu atitudine si respect. Cel putin, mie asa imi place sa o servesc. Cestile de cafea sau paharele sunt unul dintre motivele pentru care as nota placerea servirii unei cafele. Intotdeauna, bunul gust se reflecta prin eleganta si rafinament. Si recipientul de servire este cu siguranta un motiv.

In alta ordine de idei, oricum ar fi preparata si servita, cafeaua la ibric, espresso cu capsule de cafea, la filtru sau orice automat de cafea, gusturile vor fi intotdeauna impartite, intr-un mod pozitiv sau negativ. Si cum acestea nu se discuta, cel mai bun mod de a prepara si savura o cafea, este intotdeauna cea pe care simturile si papilele noastre gustative isi dau acordul in acel moment. Bineinteles, nu in ultimul rand, anturajul, socializarea si mediul in care o servim este al doilea factor estimativ in calitatea acesteia…


Imi asum absolut toata responsabilitatea pentru ceea ce fac, ce scriu si ce spun... Astept cu placere clipa sa pot ajuta si sa-mi multumesc pentru inca un lucru bun si bine facut...

Advertisement

No comments.

Lasa o parere