Cum se formeaza gaura in sist in urma forarii

Rezultatele forarii sunt de multe ori în mod natural scăzute. Rezultatul nu face referire la dimensiunea gaurii sau la adancimea acesteia , ci la calitatea apei. Apa buna este apa care provine dintr-o sursa buna de apa in sens natural, nealterata. Aceasta varianta a apei  bune este supusă analizei  într-un laborator de specialitate  pentru a afla  standardul OMS al acesteia.

Cea mai mare realizare a  puțurilor de foraj  în procesul de formare a șistului este că nu se usucă în timpul sezonului uscat. Sistul de apa nu va seca deoarece aceste fantani nu sunt sapate manual,la lopata iar fisurile sau fracturile  se extind continuu pe măsură ce lunile și anii trec in timp ce pompati.

Atunci cand facem putul prin multiple gauriri, necesita multe incercari pentru a obtine claritatea apei, deoarece aceasta este pompata, rezultand apa proaspata, care patrunde in gaura si trebuie sa ia natura formarii solului, asta pana cand, in jurul conductelor de carcasa, pietrisul care a fost turnat acolo, se aseaza in mod corespunzator.

Pentru a obtine un succes in ceea ce priveste gaurile de apa formate din sisturi este necesar ca intotdeauna sa pompati dimineata si seara sau sa respectati sfaturile primite de la contractor. Apa din zonele mlastinoase unde se executa foraje are miros neplacut si contine o cantitate mare de sare,in timp de apa din gaurile de sist efectuate profesional nu contine sar si nu are nici miros.

Este important sa retinem ca fiecare clipa in care pompa submersibila se opreste sau functioneaza poate fi imbunatatit deoarece gaurile de foraj isi continua productivitatea atata timp cat cei care le folosesc vor intelege ca e necesar sa pompeze 10-20-30 minute inainte de a scoate apa. Acest lucru nu inseamna ca putul de foraj nu este la adancimea potrivita pentru a scoate apa sau nu este productiv.


Imi asum absolut toata responsabilitatea pentru ceea ce fac, ce scriu si ce spun... Astept cu placere clipa sa pot ajuta si sa-mi multumesc pentru inca un lucru bun si bine facut...

Advertisement

No comments.

Lasa o parere