Misterele marii piramide

Una dintre cele mai mari minuni a lumii antice  este  formatia piramidelor din Gizeh. Dar cea care este considerata intr-adevar minune este cea a regelui Kheops, cea mai mare si mai impunatoare.  Ca si marime este considerata cel mai mare mormant construit vreodata in Egiptul antic.

Ca si volum de munca, la aceasta au muncit 20.000 de muncitori , timp de 20 ani. Au fost folosite 2.300.000 de blocuri de piatra ( fiecare intre 2 si 70 tone),201 straturi de piatra . Ca si greutate totala estimata – 6,5 milioane de tone…

Se crede ca in echipele de constructori ar fi lucrat si femei, datorita scheletelor descoperite de-a lungul timpului.

foto piramida mare

Laturile marii Piramide  sunt concave si nu drepte. Asa ca baza acesteia nu formeaza un patrat ci o stea in patru colturi, formand astfel o piramida cu opt laturi. Efectul este vizibil doar din aer sau in diferite conditii de lumina.

piramida cu opt laturi

Timp de 3.800 de ani, piramida a fost cea mai inalta cladire din lume.  De la 146 m cat avea la inceput, astazi , datorita pierderii stratului din calcar, piramida masoara 139 m.


Imi asum absolut toata responsabilitatea pentru ceea ce fac, ce scriu si ce spun... Astept cu placere clipa sa pot ajuta si sa-mi multumesc pentru inca un lucru bun si bine facut...

Advertisement

No comments.

Lasa o parere