Câte lucruri se stiu despre dependenta de pariuri sportive? Afla prin campania PariuriX

In România, dependenta de pariuri sportive este un teren destul de necercetat. Se stiu cazuri, fiindca unele ajung la buletinele de stiri, însa foarte putina lume stie ce un dependent de pariuri este în stare sa puna în joc sume imense de bani, care uneori nici nu îi apartin, în speranta ca va castiga mai mult.

Din cauza acestei lipse de precautii de care poate da dovada un dependent de pariuri, relatiile cu oamenii din jurul sau se pot deteriora, economiile financiare dispar, iar nu de putine ori, suicidul devine optiunea finala pentru acestia. Din acest motiv, cei care stiu ca au printre apropiatii lor pe cineva care este un parior înrait, e posibil ca acesta sa fie deja dependent, iar acest lucru nu dispare de la sine, ci dimpotriva, se înrauteste.

Care sunt semnele dependentei de pariuri?

În primul rând, un dependent de pariuri nu va fi neaparat constient de faptul ca ceea ce face el este un abuz. Multi pariori considera ca aceasta activitate este o metoda de a te îmbogati, sau cel putin una prin care îti posi asigura un venit stabil, ceea ce este foarte gresit Si este deja primul pas catre dependenta.

PariuriX conduce o campanie de constientizare a comunitatii de pariori, pentru a-i preveni de pericolele pariatului, daca aceasta activitate devine mai mult o sursa de venit, decât un hobby. În aceste conditii, toti cei care pariaza pentru diverse echipe sportive nu o mai fac din simpla placere de a-si etala maestria la cunostintele legate de sportul respectiv, ci o transforma într-un fel de afacere, în care investesc bani cu dorinta de a scoate profit.

Care sunt rezultatele testului realizat de PariuriX?

Comunitatea de pariori a realizat un test online, prin care a vrut sa calculeze câti dintre cei care frecventeaza agentiile de pariuri sunt afectati pe plan social din aceasta cauza. Rezultatele au fost destul de convingatoare pentru ca demersul sa fie transformat dintr-o curiozitate matematica într-o îngrijorare publica.

Dintr-un esantion de 2000 de pariori din comunitatea PariuriX.com, mai bine de 20%, deci 1 din 5 pariori, au declarat ca parierea excesiva le afecteaza viata sociala, în conditiile în care studii internationale declara ca 10% din totalul celor care au predilectie pentru jocurile de noroc si pariurile sportive sunt dependenti de acestea.

Asadar, nu numai ce acestea le afecteaza viata sociala, dar aproape ca îi îndeamna la sinucidere financiara, iar în cele din urma, în conditiile în care pierd sume imense precum si locuintele lor, ajung si la sinuciderea corporala.

poza comunicat pariurix

Despre PariuriX

Comunitatea online PariuriX a fost înfiintata în anul 2006, iar astazi pagina online poate fi privita ca o veritabila revista, deoarece ofera informatii pretioase si analize sportive amanuntite de la tipsteri profesionisti. Aceasta comunitate de pariori români este formata din toti entuziastii unor pariuri privite ca hobby si se mândresc cu faptul ca ofera detalii rapide pe forumul de pe site, unde le va fi satisfacuta curiozitatea tuturor celor care cauta informatii despre jocuri de noroc sau pariuri sportive.


Imi asum absolut toata responsabilitatea pentru ceea ce fac, ce scriu si ce spun... Astept cu placere clipa sa pot ajuta si sa-mi multumesc pentru inca un lucru bun si bine facut...

Advertisement

No comments.

Lasa o parere