Cunoașterea Îngerilor Păzitori

angels

Cunoașterea Îngerilor Păzitori – trimitere la cartea –Cum să Cunoști și să Lucrezi cu Ghizii

Existăm într-un Univers viu. Există viață și energie și ordine în fiecare lucru din jurul nostru – fie că este vizibil sau nu. Ca oameni, avem adeseori o tendință de a merge ca și cum am avea ochelari pe ochi. Ne antrenăm să recunoaștem doar ceea ce este vizibil, ceea ce este rațional. Poate este pentru că avem așa o dificultate cu viața fizică, încât nu vrem să fim deranjați de posibilitatea unei vieți invizibile. Oricare ar fi motivul, ne limităm percepțiile. Din păcate, aceasta ne limitează posibilitățile în lumea noastră rațională.
Există o linie de viață care evoluează alături de dezvoltarea umană. Ființele din această linie au corpuri de substanță mai luminoasă care, de cele mai multe ori, sun tinte vizibile sensibilităților noastre greoaie, dar ele încorporează intelectul creative și energia transformatoare a Universului. Ele sunt Ierarhia Îngerilor și o mare parte din binele pe care îl cunoaștem în această lume este rezultatul muncii lor – fie căvorbim despre frumusețea naturii, inspirația creativă sau minunile la care ne referim ca „miracole”.
Mulți oameni considera îngerii ca aparținând de domeniul ficțiunii, în special în această eră a intelectului și științei, însă ei au fost active în istorie în fiecare eră și în fiecare rasă. Nu putem dovedi, pentru satisfacția tuturor, realitatea existenței lor, dar cu o conștiință mărită putem, fiecare dintre noi, să începem să-I experimentăm prin propriile modalități. Una dintre cele mai profunde bucurii în viață este să simți respirația mângâietoare a aripilor lor pe umerii tăi. Aceasta inspiră bucurie, iubire și minunare la măreția universului.
Există o multitudine de entități în această ierarhie. Ele sunt numite mesageri, fii și fiice ale Divinului, spirite, cei sfinți, devași, cei strălucitori, spirite ale naturii, serafimi, heruvimi, tronuri, stăpânitori, virtuți, puteri, principate, arhangheli sau, pur și simplu, îngeri. Fie că experimentăm iubirea lor prin ghizii noștri spirituali, prin natură, prin religie sau chiar direct, aceasta ar trebui să ne întărească și să ne încurajeze să știm că cei de deasupra noastră își doresc să ne ridice ușor către tărâmuri mai înalte. Prezența îngerilor ar trebui să ne reasigure că nu trebuie să facem nimic singuri.
Atribuțiile îngerilor include venerarea și slujirea Divinului, protejarea credincioșilor și ghidarea umanității. Există îngeri ai puterii, ai vindecării, ai casei, ai naturii, ai artei, ai frumuseții și ai creației. Există îngeri pentru fiecare aspect al vieții.
Arhanghelii sunt interpreți ai ordinelor mai înalte și servesc ca mediatori între umanitate și puterile divine ale Universului. Spiritele naturii și îngerii lucrează pentru derularea ritmică a Universului prin forțe și expresii ale naturii, fie că ajută la creșterea unui fir de iarbă sau la mișcarea planetelor și a stelelor prin univers.
Fiecare copil știe despre îngerii păzitori, dar multe despre ei sunt înțelese greșit. Cu toții suntem sub vegherea unui grup de îngeri care ne ajută, dar care nu fac lucrurile în locul nostru. Pe măsură ce tânjim după o mai mare spiritualitate și începem să lucrăm mai conștient pentru ea, vom veni sub protecția unei singure ființe angelice. Această ființă ne va servi ca professor și inițiator prin încercările grele care conduc la o evolutie spirituală mai mare. În tradiția iudaică străveche, acest înger păzitor provine dintr-un grup cunoscut ca Malachim, format din îngeri ai vindecării, ai luminii și a miracolelor.
Ierarhia Îngerilor ne arată cum să înțelegem ceea ce suntem, prin exemplul lor. Ei execută sarcini cu o bucurie creatoare, cu o ingeniozitate și o culoare cu mult peste muncile noastre proprii. Nu există neplăcere în munca lor, întrucât ei realizează că fiecare sarcină are locul ei în schema evoluției și a gloriei. Trebuie să facem în același fel. Trebuie să ne creștem scopul, să ne scoatem ochelarii auto-impuși și să începem să vedem întreaga imagine de ansamblu. Îngerii ne vor ajuta în acest proces. Tot ceea ce trebuie să facem este să cerem. Din punctul lor de vedere – și din interacțiunea lor iubitoare și binevoitoare cu conștiința noastră în ritmurile lumii – aceste ființe androgine pot să vadă ce (cine) suntem cu adevărat; ei văd adevărata esență a ființei noastre.
Îngerii văd pașii pe care trebuie să-I facem cu mult timp înainte și sunt capabili să ne conecteze mai rapid la originile noastre divine. Tot ce trebuie să facem este să ne deschidem inimile și să ne întindem mâinile. Apoi și noi, putem zbura pe aripile îngerilor.


Imi asum absolut toata responsabilitatea pentru ceea ce fac, ce scriu si ce spun... Astept cu placere clipa sa pot ajuta si sa-mi multumesc pentru inca un lucru bun si bine facut...

Advertisement

No comments.

Lasa o parere