Sfarsitul unei lumi

Kiribati. Un stat insular, o republica aflata in oceanul Pacific si cea mai mare din Oceania. O arie de 118 km patrati uscat  si impartita in 33 de insulite.

insulele kiribati

Se intampla ca in urma cercetarilor efectuate de specialisti conform Businessweek.com, la sfarsitul acestui secol, Kiribati va fi acoperita in totalitate de ocean.  Asta datorita binecunoscutei Incalzire  Globala , a topirii ghetarilor intr-un ritm alert .  Este destul de posibil ca in viitorul apropiat, tara sa sufere  furtuni violente , asemanatoare celei care a distrus insulele Filipine ceva timp in urma.

Cei 103 mii de locuitori, vor trebui sa devina fara voia lor refugiatii incalzirii globale si nu al razboaielor sau saraciei. Unii bastinasi spuneau ca inainte obisnuiau sa bea apa din panza freatica, ceea ce acum este aproape imposibil deoarece apa este prea sarata.

Fiica mea spunea ca pana atunci isi va construi o arca, pentru a pluti pe ocean. Dar acum chiar ne gandim serios la asta….

Lucrul bun este ca se fac demersuri pentru posibile solutii de exil sau constructia unor insule plutitoare.

 


Imi asum absolut toata responsabilitatea pentru ceea ce fac, ce scriu si ce spun... Astept cu placere clipa sa pot ajuta si sa-mi multumesc pentru inca un lucru bun si bine facut...

Advertisement

No comments.

Lasa o parere