Vioara titanica

Wallace Hartley

Wallace Hartley

Poate multi nu stiu sau n-au auzit despre Wallace Hartley.  Unul dintre oamenii care au avut simtul resemnarii si pe langa tot dezastrul produs de scufundarea Titanicului in 1912 a incercat cu tot dinadinsul sa cante o partitura pentru a calma pasagerii disperati.

Dirijor ai unei orchestre ce urma sa produca atmosfera si distractie pe transatlanticul Titanic, Wallace Hartley a primit in dar de la logodnica sa o vioara din lemn de trandafir , identificata dupa o placuta de argint pe care scria : ,, Pentru Wallys, cu ocazia logodnei noastre. Maria.”

La aceasta vioara, dirijorul a cantat pana la scufundarea in intregime a vaporului.

Aceasta vioara a fost descoperita intr-un geamantan legat de corpul muzicianului. Odata gasita, vioara i-a fost expediata Mariei Robinson, logodnica acestuia pana in 1939 cand dupa moartea sa, a fost incredintata Armatei Salvarii.

Vioara , gasita in 2006 in podul unei locuinte din Marea Britanie a fost vanduta unui colectionar britanic cu un pret de 900.000 de lire sterline… Instrumentul a fost gasit in buna stare la 101 ani de la scufundarea Titanicului…


Imi asum absolut toata responsabilitatea pentru ceea ce fac, ce scriu si ce spun... Astept cu placere clipa sa pot ajuta si sa-mi multumesc pentru inca un lucru bun si bine facut...

Advertisement

No comments.

Lasa o parere