Tehnologii de imprimare

Acum douăzeci sau treizeci de ani, mulți oameni au crezut că calculatoarele ar face ca hârtia să fie depășită. Compania Xerox, care a pionierat fotocopiatoare în anii 1960, a devenit atât de îngrijorată că hârtia va dispărea că a înființat un laborator de renume numit PARC pentru a dezvolta computerele.

În mod ironic, chiar dacă Xerox PARC a ajutat la inventarea computerelor pe care se bazează toți astăzi, hârtia a rămas la fel de populară ca oricând: oamenilor le-a plăcut și a fost o invenție prea bună pentru a di eliminata. Acum, datorită popularității calculatoarelor de acasă și a camerelor digitale, mai mulți oameni au imprimante în casele lor – și majoritatea sunt imprimante color .

Imprimantele timpurii ale computerelor au împrumutat mult din tehnologia mașinilor de scris, dar în curând a devenit evident că au fost necesare metode mai bune pentru imprimarea mai rapidă și mai eficientă. În loc să folosească rânduri de pârghii metalice pentru a ciocni scrisori pe paginii, ca într-o mașină de scris, imprimantele de calculator (și mașinile de scris electrice, care erau similare) au început să utilizeze alte trei tehnologii.

Masina de scris sau imprimanta are toate literele, numerele și alte caractere necesare imprimării aranjate pe suprafața unei mingi metalice. Pentru a imprima un cuvânt, mingea se rotește la viteză mare până când piesa dreaptă se îndreaptă spre hârtie. Apoi se învârte și bate tipul de o panglică, apăsând litera pe pagină. După ce a făcut acest lucru, ea se rotește la următoarea literă … și așa mai departe.

A doua tehnologie de tipărire a fost numită roată margaretă, în care literele de tip sunt aranjate ca petalele în jurul unei roți centrale. Un pic ca o minge de golf, roata daisy se roteste la viteza mare, oprindu-se pentru a apasa litere impotriva panglica atunci cand acestea sunt in pozitia corecta.

O a treia tehnologie de imprimare, cunoscută sub numele de dot-matrix, a fost populară din anii 1970 până la începutul anilor 1990. Într-o imprimantă dot-matrix, nu există deloc un tip de metal. În schimb, literele sunt imprimate printr-o matrice (o rețea pătrată sau dreptunghiulară) a mai multor duzini de ace de metal care presează o panglică în modele diferite pentru a face orice literă, număr sau alt caracter este necesar.

Imprimantele cu imprimante matrice produc un finisaj caracteristic „tipic”, pe care totuși îl vedeți uneori pe facturi, facturi, bilete de cale ferată sau bilete de teatru. Au fost rapide și relativ ieftine (pentru a cumpăra și a alerga), dar extrem de zgomotoase.


Imi asum absolut toata responsabilitatea pentru ceea ce fac, ce scriu si ce spun... Astept cu placere clipa sa pot ajuta si sa-mi multumesc pentru inca un lucru bun si bine facut...

Advertisement

No comments.

Lasa o parere