La Paris monser

Parisul, o capitala si cea mai mare zona metropolitana a Frantei, cu cele mai importante destinatii turistice din Europa.  Asezat pe ambele maluri ale Senei, orasul include 3 insule.

Printre cele mai fascinante obiective  care nu ar trebui ratate in orasul iubirii se pot enumera :

-Turnul Eiffel-  ridicat in 1889, depasit ca si structura in 1930 de Chrysler Building din New York.

Turnul Eiffel din Paris

– Coloana lui Napoleon din Place Vendome, realizata din bronz provenit de la tunurile capturate de Napoleon la Austerlitz in 1805.

Coloana lui Napoleon

– Metroul din  Paris , este o adevarata lume subterana , cu magazine, cafenele, piete artisti si chiar politie…

Cel mai mare muzeu de arta din lume, Luvrul detine opere faimoase precum Mona Lisa, Venus din Milo, Victoria din Samothrace.  Catedrala Notre Dame, martora a incoronarii lui Napoleon ca imparat al Frantei, Domul Invalizilor Champs-Elysees ,  Palatul Versailles,sunt inca alte cateva locuri in care  istoria, frumusetea si dragostea exprima dorinta si sentimentul de bine intr-o binemeritata excursie la Paris.

Nu in ultimul rand, Parcul fericirii pentru cei mici si nu numai,  Disneyland-ul  aduce inca un strop de recuperare, de nostalgie si confort in inimile noastre , a tuturor…


Imi asum absolut toata responsabilitatea pentru ceea ce fac, ce scriu si ce spun... Astept cu placere clipa sa pot ajuta si sa-mi multumesc pentru inca un lucru bun si bine facut...

Advertisement

No comments.

Lasa o parere