O vizita la Sighisoara

Ar trebui sa incep ca intr-o compunere : era vara si … Insa ideea este ca atunci era vara. O vara torida in care am ales sa ne petrecem cateva zile la mare. Asta iti vine in minte prima data cand te gandesti la concediu si la anotimpul cald . Cum ii mai citesc si pe altii , mai iau pulsul si imi mai fac cate o impresie despre ce, cum si unde se mai distreaza lumea, incerc sa ma orientez catre o statiune , alta decat cea in care eram obisnuit. De obicei, Eforie Nord este preferata mea , insa acum citind pe vienela.blogspot.com ,  vreau sa incerc si ceva mai nou si anume Mamaia.  Mamaia, cea ravnita de aproape toti  si vreau neaparat sa stiu de ce .

Cum ideea de concediu inca mai persista , las litoralul si dau fara sa vreau de un loc care imi inunda sufletul de amintiri , istorie si bucurie .

Un oras scufundat intr-un aer medieval, locul unde si acum se mai gasesc 9 dintre cele 14 turnuri si 3 bastioane, cetatea care a fost cotropita in nenumarate randuri de turci,habsburgi, napadita de ciuma , Sighisoara a rezistat si poarta si acum semnele acestor dureri pricinuite de-a lungul anilor.

Odata ajuns in Sighisoara, ai impresia ca lumea s-a schimbat , luand forma targurilor vechi, in care breslele de mestesugari isi etalau plini de principii si mandri , diversele produse si arte specifice nevoilor de atunci. In timpul carnavalurilor medievale, te intalnesti la tot pasul cu cavaleri si domnite, formatii de muzica medievala si absolut toata atmosfera isi atribuie acea fata de colonie , de oameni simpli si mandri de averea cea mai de pret : cetatea, locul unde traiesc.

sighisoara 1

De multe ori , cele mai multe piedici le intampini atunci cand vrei sa participi. Cativa  dintre prietenii mei s-au pripit candva si au plecat de capul lor spre Sighisoara la Festivalul Madieval. s-au trezit ca trebuiau sa-si faca noaptea in masina sau sa bata pe la cateva porti deoarece aproape toate locurile erau full. Au ales sa doarma in masina o noapte . Candva, si eu am fost in aceeasi situatie. Am cautat necontenit pana seara o cazare, pentru a-mi petrece cele trei zile dintr-un weekend. Intr-un tarziu, fara sa renunt, am gasit si m-am cazat la hotelul Binderbubi in Sighisoara.

hotel

Pana la urma , am insistat sa le caut de acasa  o idee de cazare. Prin necontenitele telefoane date la diferite unitati de cazare, am reusit intr-un tarziu sa rezolv marea problema. M-am gandit ca daca de-abia am gasit eu atunci o camera , acum , in prejma Festivalului, nici nu mai incape vorba.


Imi asum absolut toata responsabilitatea pentru ceea ce fac, ce scriu si ce spun... Astept cu placere clipa sa pot ajuta si sa-mi multumesc pentru inca un lucru bun si bine facut...

Advertisement

No comments.

Lasa o parere